Ovo je heroj dana: Vozač Doma zdravlja Sarajevo ponovo oduševio građane

9
Radiosarajevo.ba
Ovo je heroj dana: Vozač Doma zdravlja Sarajevo ponovo oduševio građane
FOTO: Facebook / Adnan Kalkan

Svoje sposobnosti ponovo je pokazao profesionalni vozač Adnan Kalkan, zaposlen u Domu zdravlja Sarajevo. Uz pomoć vatrogasaca i dvije socijalne radnice uspješno izvučena starica životno ugrožena iz zgrade sa trećeg sprata.

Pored profesionalnog stava na djelu je pokazana i silna fizička spremnost.

Oduševljeni su bili i prisutni stanari koji su gledali akciju spašavanja nepokretne starice u jako teškom zdravstvenom stanju. Tvrde da je starica bila sama i zaključanu u stanu.

Miletić o potezima Trojke: Kao da im je neko "sihire bacio", zar je fotelja toliko vrijedna?

Miletić o potezima Trojke: Kao da im je neko "sihire bacio", zar je fotelja toliko vrijedna?

Ovo nije prvi put da su građani oduševljeni Adnanom na njegovom radnom mjestu.

Prije par mjeseci je pokazao i svoje vozačke sposobnosti, kada je u roku od pet minuta stigao iz COVID ambulante Saraj Polje do Opće Bolnice “Abdulah Nakaš” i time pomogao da se spasi život mlade ženske osobe (21).

“Želimo da se zahvalimo vozaču iz Doma zdravlja “Novi Grad” Adnanu Kalkanu koji je u periodu najveće saobraćajne gužve uspio sigurno transportovati životno ugrožemog mlađeg pacijenta (21. godina – COVID pozitivna) od COVID ambulante Saraj Polje do Opće Bolnice “Abdulah Nakaš” za nepunih pet minuta.

Zaista me zadivio svojom sposobnošću i snalažljivošću u borbi da se jedan mlad život spasi.

Još jednom, hvala ti kolega Adnane u ime cijelog kolektiva i u pacijentove porodice", izjavio je tada dr. Munid Rizvanović, piše portal Crna Hronika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije