FB / Sarajlija doživio srčani zastoj u redu za vakcinu, heroji u crvenom brzo reagovali

15. 06. 2021. u 20:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Hitna pomoć Kantona Sarajevo oglasila se o današnjem slučaju spašavanja sugrađanina ispred dvorane Zetra.

"Kada su vaši i naši životi u pitanju, zahtjevajte samo najbolje! 

Insistiramo da na svim kulturno-sportskim manifestacijama i javnim skupovima u Kantonu Sarajevo, u svojstvu medicinskog obezbjedjenja prisustvuje ekipa Hitne medicinske pomoći KS sa edukovanim kadrom i savremenom medicinskom opremom. Brojni su primjeri iz prakse koji potvrdjuju opravdanost naših zahtjeva, a jedan od njih dogodio se upravo danas (15.6.2021.).

Naime, od samog početka procesa vakcinacije gradjana Kantona Sarajevo u Zetri, pored brojnih zdravstvenih radnika koji provode imunizaciju, angažovana je i ekipa Hitne medicinske pomoći KS za eventualna hitna medicinska stanja.

Čekajući u redu za svoju dozu spasonosne vakcine, jedan od naših sugrađana doživio je srčani zastoj, a zahvaljujući samo brzoj intervenciji educirane i adekvatno opremljene ekipe JU ZHMP KS, njegov život je spašen.

Unesrećenog su zatekli na stolici, bez svijesti, pulsa i disanja, a nakon provedenih naprednih mjera oživljavanja i isporučenog drugog elektro šoka, srce našeg sugrađanina ponovo je zakucalo.

Nakon uspostave spontanog disanja i stabilizacije vitalnih parametara, pacijenta su predali osoblju KCUSa na daljni tretman i dijagnostiku. Ostavljajući pacijenta u sigurnim rukama, ekipa se ubrzo vratila u Zetru kako bi nastavila sa medicinskim obezbjedjenjem procesa vakcinacije.

Našem sugrađaninu želimo brz i uspješan oporavak, ekipi JU ZHMP KS iskrene čestitke na profesionalno obavljenom zadatku, a svim organizatorima javnih skupova poručujemo:

'Kada su u pitanju vaši i naši životi, zahtjevajte samo najbolje'", poručili su putem Facebooka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)