Otkazan dolazak Zorana Milanovića u BiH, Hrvatska poručuje: "Iz sigurnosnih razloga"

17
Radiosarajevo.ba
Otkazan dolazak Zorana Milanovića u BiH, Hrvatska poručuje: "Iz sigurnosnih razloga"
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović

Za danas najavljeni posjet predsjednika Republike Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini i odlazak na obilježavanje 28. obljetnice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu” otkazuje se.

Kako je objavio je u nedjelju ujutro Ured predsjednika Hrvatske, posjeta je odgođena zbog sigurnosnih razloga.

"Odluka o otkazivanju posjeta temelji se na sigurnosnoj procjeni nadležnih institucija Republike Hrvatske", dodaje se u priopćenju bez drugih detalja.

Denis Bećirović: Ne postoji nijedan razlog da bilo koja zemlja ne podrži rezoluciju o genocidu

Denis Bećirović: Ne postoji nijedan razlog da bilo koja zemlja ne podrži rezoluciju o genocidu

"Predsjednik Milanović izražava žaljenje što neće sudjelovati na obilježavanju tog, za Hrvate Lašvanske doline, važnog događaja, a organizatorima obilježavanja upućuje snažnu potporu i zahvalnost što čuvaju uspomenu na humanitarni konvoj 'Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu'", navodi se.

Zoran Milanović trebao je danas boraviti u Travniku i Novoj Biloj.

Proteklih mjeseci našao se u žiži ovdašnje javnosti, nakon što je osporavao genocid u Hrvatskoj, podržavao secesionističke ideje i poteze Milorada Dodika...

"Dakle, još jednom govorim - građanska država je daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem", još je jedna od njegovih izjava koja je privukla pažnje, a podsjetimo i kako je prokomentirao mogućnost izbijanja novih sukoba u BiH:

"Oni nemaju 'leba da jedu, mogu se samo kestenima gađati."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije