Otkazan današnji sastanak lidera u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Otkazan današnji sastanak lidera u Mostaru
Planirani radni ručak predsjednika Predsjedništva BiH Dragana Čovića i članova Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića koji je trebao biti održan danas u Mostaru otkazan je zbog nemogućnosti dolaska određenog broja učesnika.

Kako je saopćeno iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH sastanak je trebao biti održan u 13 sati.

Ranije je predsjednik SDA Bakir Izetbegović najavio kako neće prisustvovati današnjem sastanku koji u Mostaru organizira predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Izetbegović smatra kako je neophodno i jedino primjereno da se što prije u institucijama BiH organizira sastanak s ciljem ubrzanja provedba Reformske agende i procesa europskih i euroatlantskih integracija BiH, na kojem bi učešće uzeli predsjednici svih političkih partija koje čine koaliciju na državnom nivou.

On je naglasio kako su današnjem sastanku trebali prisustvovali predsjednici svih parlamentarnih političkih stranaka, koje su 2015. godine potpisale Izjavu o spremnosti BiH na provedbu Reformske agende.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije