Predsjedništvo BiH će pozvati Vučića u zvaničnu posjetu BiH

Anadolija
Predsjedništvo BiH će pozvati Vučića u zvaničnu posjetu BiH
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na 37. redovnoj sjednici donijelo odluku da pozove predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u zvaničnu posjetu BiH.

Osim toga, Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Informaciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića o preduzetim i preostalim aktivnostima u vezi pripreme odgovora na Upitnik Evropske komisije. Predsjedništvo BiH je zadužilo Vijeće ministara BiH da u saradnji s Vladom Republike Srpske, Vladom Federacije BiH, vladama kantona i Vladom Brčko Distrikta poduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem što hitnije dostave odgovora iz člana 1. Upitnika Evropske komisije.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Platformu za nastup delegacije BiH na 72. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koja se održava u New Yorku u periodu od 19. septembra do 28. septembra 2017. godine. Delegaciju Bosne i Hercegovine predvodit će predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dragan Čović.

"Predsjedništvo BiH je, razmatrajući Izvještaj sa sastanka Sjevernoatlantskog vijeća na nivou stalnih predstavnika (NAC)+BiH održanog 20.6.2017. u Briselu, donijelo zaključak kojim je zadužilo Ministarstvo odbrane BiH da ubrza aktivnosti na knjiženju nepokretnih perspektivnih vojnih lokacija te da o toku aktivnosti obavijesti Predsjedništvo BiH", navodi se u saopćenju.

Također, Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nosioce pasoša i Sporazuma između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva narodne odbrane Narodne Republike Kine o vojnoj pomoći Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije