Odbio Čovićev poziv: Bakir Izetbegović ne ide na sastanak koalicije u Mostar

Radiosarajevo.ba
Odbio Čovićev poziv: Bakir Izetbegović ne ide na sastanak koalicije u Mostar
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović neće prisustvovati sutrašnjem sastanku koji u Mostaru organizira predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, saopćeno je večeras iz Stranke demokratske akcije.

Kako se navodi, predsjednik SDA smatra da je neophodno i jedino primjereno da se što prije u institucijama BiH organizira sastanak s ciljem ubrzanja provedba Reformske agende i procesa europskih i euro-atlantskih integracija BiH, na kojem bi učešće uzeli predsjednici svih političkih partija koje čine koaliciju na državnom nivou.

U širem formatu, dodaje se, tom sastanku bi prisustvovali predsjednici svih parlamentarnih političkih stranaka, koje su 2015. godine potpisale Izjavu o spremnosti BiH na provedbu Reformske agende.

"Predsjednik SDA smatra da je neprimjereno razgovarati u krnjem sastavu i u atmosferi u kojoj neki od najavljenih učesnika sutrašnjeg sastanka koordinirano ruše Vijeće ministara i druge institucije BiH", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije