Osvanuli plakati na kojima se nalaze pripadnici Armije i MUP-a RBiH: I ja sam branio BiH

19
Radiosarajevo.ba
Osvanuli plakati na kojima se nalaze pripadnici Armije i MUP-a RBiH: I ja sam branio BiH
Foto: Fond Memorijala KS / Bilboard "I ja sam branio BiH"

U okviru manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2022“ realizovan je projekat foto i video dokumentovanja pripadnika Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine.

Fotograf Velija Hasanbegović je uradio seriju portreta u crno bijeloj tehnici. U objektivu aparata učesnici svjedoče svojim životnim biografijama zašto su stali u odbranu svoje domovine. Na fotografijama je istaknuto: I JA SAM BRANIO BiH.

"Sa svakim borcem urađen je i video intervju koji nas obavezuje na sjećanje i podsjeća nas na odgovor 'Zašto smo se borili'", kazali su iz Fonda Memorijala. 

Manifestacija Odbrana BiH 'Igman 2022':  Učimo iz segmenta pobjeda, gradimo pobjednički mentalitet

Manifestacija Odbrana BiH 'Igman 2022': Učimo iz segmenta pobjeda, gradimo pobjednički mentalitet

Serija portreta postavljena je na bilboarde u 21 gradu širom Bosne i Hercegovine.

"Među nama žive heroji - oni koji su žrtvovali sebe za naš opstanak, za našu slobodu, ponos, čast, za Domovinu! Bosnu i Hercegovinu branile su i majke ispraćajući sinove, supruge ispraćajući muževe, sestre braću, djeca odvajajući se od svojih očeva, i svi su oni zajedno podnosili žrtvu za svoju zemlju.

Ipak, najveća zasluga našeg opstanka pripada naizgled neprimjetnim herojima, borcima i borkinjama, onim najboljim među nama, koji su svoje živote dali u službu najčasnije borbe Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine. Oni su naše čudo bosanskog otpora koji se čuo do neba!

Svima vama, zbog kojih opstajemo i živimo, na svom kućnom pragu, u svojoj Domovini poručujemo: Hvala vam za slobodu, hvala vam za vašu borbu!", poručuju iz Fonda Memorijala.

Bilboard
Foto: Fond Memorijala KS: Bilboard "I ja sam branio BiH"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije