Optužen Said Midžan: Zaposlio suprugu na neodređeno bez konkursa

1
Radiosarajevo.ba
Optužen Said Midžan: Zaposlio suprugu na neodređeno bez konkursa
Agencije / Tužilaštvo USK

Općinski sud u Sanskom Mostu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona kojom se bivšem direktoru JU „Gradska dvorana“ Sanski Most Saidu Midžanu (41) iz Sanskog Mosta stavlja na teret počinjenje krivičnog djela zlopotreba položaja ili ovlaštenja na način da je nezakonito zaposlio svoju suprugu.

“Tužilaštvo osnovano sumnja da je Midžan dana 04.01.2019. godine u Sanskom Mostu, postupajući u svojstvu odgovorne osobe – direktor JP „Gradska dvorana“ d.o.o. Sanski Most, svjestan da iskorištavanjem svojih službenih ovlaštenja u rukovođenju radom Ustanove koja su mu povjerena, nezakonito zapošljava lice E. M., ujedno i svoju suprugu, na način da je sa istom zaključio ugovor o radu na neodređeno vrijeme na poslovima referenta za ekonomske poslove, bez raspisivanja javnog konkursa – oglasa, iako je bio svjestan obaveze javnog oglašavanja upražnjenih radnih mjesta na koji način je E. M. pribavio korist u vidu nezakonitog zasnivanja radnog odnosa”, navodi se u saopštenju Tužilaštva USK.

Optužnicom je predloženo da se optuženom presudom izrekne sigurnosna mjera zabrane obavljanja funkcije direktora u javnim ustanovama u trajanju od tri godine.

Niko ne zna ko je "misteriozni" hrvatski špijun: Oglasio se i Andrej Plenković o hapšenju u Srbiji

Niko ne zna ko je "misteriozni" hrvatski špijun: Oglasio se i Andrej Plenković o hapšenju u Srbiji

Tužilaštvo USK će u postupku dokazivati osnovanost optužnice prvenstveno materijalnim dokazima subjektivne i objektivne prirode.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivici pred Općinskim sudom u Sanskom Mostu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije