Oglasilo se Tužilaštvo TK: "33-godišnjak osumnjičen da je ubio staricu (74) u Gradačcu"

0
Radiosarajevo.ba
Oglasilo se Tužilaštvo TK: "33-godišnjak osumnjičen da je ubio staricu (74) u Gradačcu"
Foto: Radio Gradačac / Policija sinoć na mjestu zločina

U gradačačkom naselju Požarike u subotu oko 19.40 sati ubijena je starija ženska osoba. Službencima Policijske stanice Gradačac prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira jer se u Požarikama čula vika i galama. Građani su nedugu potom prijavili i da se u neposrednoj blizini osnovne škole nalazi tijelo ženske osobe koja nije davala znakove života.

"Na mjesto događaja izašli su policijski službenici, ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Gradačac i istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije PU Gradačac. Navodi prijave su potvrđeni, a dežurni ljekar je konstatovao smrt ženske osobe", rekli su ranije jutros u Upravi policije MUP-a TK.

U međuvremenu su se oglasili i iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, iz kojeg navode da je uviđaj sinoć na mjestu događaja u Požarikama kod Gradačca obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima OKP PU Gradačac i SKP MUP-a TK.

Užas u Hrvatskoj: Njemački državljanin uhvaćen kako u vodenom parku kamerom snima djecu

Užas u Hrvatskoj: Njemački državljanin uhvaćen kako u vodenom parku kamerom snima djecu

Naveli su da je uhapšen M.S. (33) iz Gradačca, koji je osumnjičen da je najvjerovatnije koristeći željeznu šipku i betonski blok nanio povrede u predjelu glave starijoj ženi, H.H. (74) iz Gradačca, te je od posljedica povređivanja žena preminula.

Nezvanično, osumnjičen je Mehmed Selimović.

"Tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela preminule, te naredbu za vađenje krvi i urina od osumnjičene osobe. U toku su sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za događaj. Nakon kriminalističke obrade, MUP će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičenog predati u nadležnost Tužilaštva na dalje postupanje", poručili su iz Tužilaštva.

Služba za odnose sa javnošću MUP-a TK Danas, 31.08.2024. godine, oko 19,40 sati PS Gradačac prijavljeno je da se čuje vika i galama u naselju Požarike u Gradačcu, a zatim je ponovno prijavljeno da se na istoj lokaciji u neposrednoj blizini osnovne škole Požarike nalazi tijelo źenske osobe bez znakova života. Na mjesto događaja upućeni su SHMP Doma zdravlja Gradačac, policijski službenici PS Gradačac i istražitelji OKP PU Gradačac, te su potvrđeni navodi prijave, konstatovana je smrt ženske osobe, a o događaju je upoznata i dežurna tužiteljica KTTK-a, koja će rukovoditi uviđajem na mjestu događaja. Uviđaj će izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i PU Gradačac. S tim u vezi, jedno lice koje se dovodi u vezu sa navedenim događajem je privedeno u službene prostorije PU Gradačac.

Posted by Radio Gradačac on Saturday, August 31, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije