Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo produženje pritvora za Ibru Berila i saradnike

6
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo produženje pritvora za Ibru Berila i saradnike
Foto: Screenshot / Ibro Berilo

U Sarajevu, 30. augusta, postupajući tužilac Kantona Sarajevo predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora za još dva mjeseca osumnjičenima Ibri Berilu i saradnicima.

Tužilaštvo je tražilo produženje pritvora i za Nađu Milišić, te Adisa Mulaosmanovića zbog postojanja sumnje da bi "osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i ometati istragu".

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba portvdila je portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Viđen u neretvanskom kanalu: Ribari tvrde da je ovo morski pas, objavljen i  snimak

Viđen u neretvanskom kanalu: Ribari tvrde da je ovo morski pas, objavljen i snimak

Podsjećamo, Ibro Berilo uhapšen je u sklopu policijske akcije "Incitat", 5. augusta, zajedno sa Nađom Milišić, Adisom Mulaosmanovićem i Edinom Džigal, te su nakon hapšenja predati  u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom u četvrtak, 29. augusta su uz asistenciju Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine - Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo i policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo – Policijske uprave Trnovo preuzeli skupocjene nekretnine na Bjelašnici, općina Trnovo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije