Oprezno, radovi na petlji na izlazu iz Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Oprezno, radovi na petlji na izlazu iz Sarajeva
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Iz BIHAMK-a skreću pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle i niske oblačnosti.
U cilju nesmetanog održavanja penjačkog festivala "Drill end Chill Festival" na lokaciji kanjona  "Tijesno" (u blizini rafting slalom staze), na  magistranom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, dolazi do potpune obustave  saobraćaja jednom dnevno u vremenu od 10:30 do 11 sati.
 
Sutra (10.09.) od 06 do 16 sati biće zatvoren izlazni krak na petlji Sarajevo sjever (Jošanica) iz smjera Zenice, zbog radova na asfaltiranju. Svi ostali krakovi na ovoj petlji (izlazni i ulazni) biće otvoreni za saobraćaj. Izlaz sa autoputa A-1 može se ostvariti na petlji Butila.
 
KANTON SARAJEVO
 
Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji uličnih cjevovoda privremeno je izmjenjen režim saobraćaja ulici Obala Kulina bana (od spoja sa mostom Ćumurija do spoja sa mostom Šeher-Ćehajina Ćuprija).
-Zbog izvođenja radova u zoni pružnog prelaza (raskrsnica) “Alića rampa” na regionalnom putu R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko, privremeno je obustavljen saobraćaj na dijelu ulice Bosanski put (od centra Bingo do spoja sa R-445). Alternativni pravac kretanja: 126. Ilijaške brigade-Hašima Spahića-R-445. 
- Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).
- Zbog izvođenja sanacionih radova od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Komatin (od raskrsnice sa ulicom Hambina carina do raskrsnice sa ulicom Bostarići),  izuzev za vozila JGP i stanovnike sa prebivalištem u pomenutom dijelu ulice. Alternativni pravac je Komatin-Hambina carina-Brajkovac-Lipe-Komatin i obratno.
-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Sulejmana Omerovića Cara, Sarač-Ismailova (kod br.24), Kriva, Kemal Begova, Kromolj, Lužansko polje i Branilaca Hotonja.
-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).
 

Granični prelazi

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije