Oprez zbog poledice

Radiosarajevo.ba
Oprez zbog poledice
Mjestimično vlažan kolovoz i umjerena frekvencija vozila karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH.

Mjestimična poledica u jutarnjim satima moguća je na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica-Ustiprača (09-10 i 14-17 sati), M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-4 Teslić-Kotor Varoš (08-16 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (08-16 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Jajce-Banja Luka i Prozor-Jablanica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje što manje korištenje ova dva prelaza.

KANTON SARAJEVO

- Zbog radova na sanaciji kolovoza od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Nedžada Mušića (od broja 1 do broja 11, u dužini cca 150 m). Alternativni pravac je: Hamida Bećirevića-Stara Breka-Gornja Breka-Panjina Kula i obratno.
- Zbog izvođenja radova u ulici Obala Kulina bana (od spoja sa mostom Skenderija do spoja sa mostom Drvenija) zabranjen je saobraćaj u lijevoj traci u dozvoljenom smijeru kretanja, dok je druga draga slobodna za saobraćaj.
-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Brusulje, Logavina, Sarač Ismailova, Safeta Hadžića, Ćamila Sijarića, Halilbašića, Porodice Ribar, Zvornička, Stolačka, Kraljice Jelene, Prijedorska, Zmaja od Bosne i Kemal Begova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije