Đoković pada sa trona: Murray bi ga mogao skinuti sa vrha ATP liste

Radiosarajevo.ba
Đoković pada sa trona: Murray bi ga mogao skinuti sa vrha ATP liste
Iako je već duži vremenski period prilično stabilno stanje na vrhu ATP liste najboljih tenisera svijeta, čini se da bi Masters turniru u Parizu mogao donijeti neke nove promjne, pa čak i historijske.

Naime, večeras su u Parizu odigrane neke historijski mečevi, a u kojima su učestvovali prvi i drugi reket svijeta koji će se, čini se, u narednom periodu još više nadmetati za prvo mjesto na ATP listi.

Đoković, koji je danas svojevrsni simbol tenisa u svijetu, pretrpio je danas poraz od hrvatskog tenisera, Marina Čilića u četvrtfinalu pariškog Mastersa. Njih dvojica su do sada igrali petnaest puta, a ovo je prvi put da je Čilić slavio u njihovom međusobnom duelu i to rezultatom 4:6, 6:7.

No, tada Đokovićevo prvo mjesto na ATP listi nije još uvijek bilo ugroženo, sve dok drugi reket svijeta, Andy Murray, nije napravio još jedan korak ka historijskom uspjehu. Naime, škotski teniser uspio je savladati Berdycha, svog protivnika u četvrtfinalu i to rezultatom 6:7, 5:7 u veoma neizvjesnom meču.

Uz ovu pobjedu i Đokovićev poraz, Murrayu je potrebna još samo jedna pobjeda kako bi došao do prvog mjesta na ATP listi, a to će već moći učiniti na Masters turniru u Parizu, ukoliko stigne do finala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije