Elektroprivreda BiH rekordna u oktobru: Najveća proizvodnja od rata

Radiosarajevo.ba
Elektroprivreda BiH rekordna u oktobru: Najveća proizvodnja od rata
Elektroprivreda koju kontrolira država Bosna i Hercegovina danas je saopćila da je u oktobru mjesecu uspjela napraviti jedan svojevrstan rekord, kada je riječ o proizvodnji električne energije.

Naime, na zvaničnoj stranici Elektroprivrede BiH stoji da je u mjesecu koji je iza nas ostvarena ukupna proizvodnja električne energije u iznosu od 805.738 MWh ili 151,76 posto više nego je to planirala mjesečna proizvodnja.

Upoređujući navedenu količinu proizvedene električne energije sa svimo oktobrima u prethodnim godinama, došli su do zaključka da je proizvodnja od 805 GWh najveća mjesečna proizvodnja električne energije u poslijeratnom periodu.

Također, naglašeno je i da je u prvih deset mjeseci ove godine EP BiH ostvarila značajan napredak u  poslovanju rudnika u sastavu svog koncerna, što se ogleda i kroz povećanje proizvodnje uglja za 13,58 posto, a posebno je to povećanje izraženo u oktobru mjesecu kada je proizvedeno 443.914 tome uglja, što je najveća proizvodnja u posljednjih 58 mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije