BIHAMK / Oprez na bh. putevima: Odroni zemlje, magla i kiša koja se ledi

16. 12. 2017. u 08:25:00 AA

Shares: 0

Zbog snijega na kolovozu jutros se sporije saobraća na dionicama u zapadnoj Bosni, javlja Anadolu Agency (AA). 

Izdvajaju se putni pravci Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar.

Na magistralnom putu M-5 Travnik-Donji Vakuf-Jajce pada kiša koja ledi u dodiru sa tlom, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar, a vidljivost mjestimično smanjena zbog magle i niske oblačnosti. Veće količine vode usporavaju saobraćanje na putnim pravcima Grude-Čapljina i Ljubuški-Crveni Grm. 

 Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na dionici regionalnog puta R-413 Karanovac-Turbe, zbog većeg odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozorava se i na ostalim putevima u BiH. Posebno se izdvajaju dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

  Zbog istražnih radova u tunelu Karaula na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, a saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: BIHAMK putevi odroni

NEMA KOMENTARA