Solak: Nema nikakvog traga koji bi upućivao gdje je Aldin Mulić

Fena
Solak: Nema nikakvog traga koji bi upućivao gdje je Aldin Mulić
Još nije pronađen jedan od dvojice mladića koji su upali u Miljacku u Sarajevu kod mosta u naselju Dolac Malta.

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak za Fenu je izjavio da do ovog trenutka nema nikakvog traga koji bi upućivao na lokaciju na kojoj bi moglo biti tijelo iako su spasilačke ekipe raspoređene u vodi i na obalama duž Miljacke od početne tačke gdje se dogodila nesreća, kao i duž rijeke Bosne, do Kaknja prema Zenici.

Potraga traje stalno i neće biti ubustavljena ni predstojeće noći. Ukoliko ekipe zbog otežanih uvjeta ne mognu noćas biti u vodi, Solak ističe da će i dalje dežurati na obalama i osvjetljavati vodenu površinu.

Spasilački timovi razgovaraju s mještanima koji žive duž obala, ali zasad bez rezultata.

U potrazi, osim operativaca Federalne uprave civilne zaštite, učestvuju i kolege iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, policija, vatrogasci, kao i članovi Gorske službe spasavanja iz Sarajeva.

Dvojica mladića, Irhan Fočo (24) i Aldin Mulić (28), nestali su u nabujaloj Miljacki u noći između utorka i srijede.

Prvo je u mutnu vodu upao Fočo, a Mulić je, prema izvještajima, skočio za njim želeći da ga spasi.

Tijelo Irhana Foče nađeno je jučer u rijeci Bosni, u mjestu Čekrekčije kod Visokog, a za tijelom Aldina Mulića se još traga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije