Pokrenuta potraga iz Visokog: Za tijelom Aldina Mulića tragat će se sve do Zenice

E. H.
Pokrenuta potraga iz Visokog: Za tijelom Aldina Mulića tragat će se sve do Zenice
Ekipe Federalne uprave Civilne zaštite, GSS stanica Sarajevo i Visoko, te vatrogasaca i policije nastavile su rano jutros potragu za Aldinom Mulićem, mladićem koji je prije tri noći nestao u nabujaloj Miljacki.

Iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo za Radiosarajevo.ba potvrdili su kako je potraga nastavljena jutros u 7 sati, te će biti nastavljena u istom reonu kao i prethodnih dana.

Iz Federalne uprave Civilne zaštite potvrdili su nam kako je, nakon jučerašnjeg pronalaska tijela jednog od mladića kod Visokog, njihov centralni štab za potragu premješten u ovu općinu, te da danas kreće opsežnija pretraga rijeke Bosne nizvodno prema Kaknju i Zenici.

"Naše ekipe nikada nisu obustavile potraga i sinoć je pet naši ekipa tragalo na području cijelog Kantona Sarajevo, te na pojedinim dionicama prema Visokom. Ipak, ta potraga je bila ograničena jer naši ljudi nisu mogli da ulaze u vodu, ali su vršili vizuelnu pretragu onih mjesta gdje smo sumnjali da bi se tijelo moglo pojaviti", kazala nam je glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač.

Ona je dodala kako bi se najveći dio potrage danas trebao fokusirati na tok rijeke Bosne, nizvodno od mjesta gdje je pronađeno tijelo Irhana Foče, te da će posebno biti pretraženi neki dijelovi oko Kaknja.

"Dobili smo dozvolu da u blizini Termoelektrane Kakanj pretražimo jedan bazen, gdje se i ranije znalo dešavati da se tijela zadržavaju, a naša potraga će se svakako proširiti cijelim tokom rijeke Bosne, sve do Zenice. Aktivirana je Kantonalna uprava Civilne zaštite ZDK, u pomoć su nam pritekli i pripadnici PU Visoko, stigle su nam tu kolege iz Republičke uprave Civilne zaštite RS-a, te veliki broj drugih spasilaca koji će danas tragati za tijelom nestalog mladića. U potragu su uključeni i psi tragači, te se nadamo da ćemo danas pronaći tijelo", istaknula je Kovač.

Podsjećamo, u noći između utorka i srijede oko 2.30 sati na području sarajevske općine Dolac-Malta prijavljen je nestanak dvojice mladića, koji su nestali u nabujaloj Miljacki. Uskoro je pokrenuta opsežna potraga za njima, te je nakon više od 24 sata u blizini Visokog pronađeno tijelog Irhana Foče, jednog od mladića koji su nestali.

Još uvijek se traga za tijelom Aldina Mulića, koji je kobne noći također nestao na istom mjestu.

Nezvanični izvještaji nakon nestanka mladića ukazivali su na to da je jednom od njih pozlilo, te da je potom pao u rijeku, nakon čega je drugi skočio u nabujalu Miljacku kako bi pomogao prijatelju. Nakon tog događaja obojici im je izgubljen svaki trag, sve do pronalaska tijela Irhana Foče kod Visokog u četvrtak, oko 11 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije