Fikret Hodžić opet poslao poruku javnosti: Ponosan sam

Radiosarajevo.ba
Fikret Hodžić opet poslao poruku javnosti: Ponosan sam
Foto: Facebook / Fikret Hodžić

Jedan od glavnih aktera afere "malina respiratori" koji potresa BiH, TV voditelj i vlasnik firme "FH Srebrena malina" Fikret Hodžić, opet se oglasio putem društvenih mreža rekavši da nije imao namjeru.

Podsjetimo, sporna je nabavka 100 kineskih respiratora za 10,5 miliona KM, a koju je iz Kine uvezla njegova firma.

"Moje ime je Fikret Hodžić. Sin sam Ibrahima i majke Fikrete, žene koja evo već drugu noć provodi moleći Boga da oprosti onima koji joj zulum čine. Znate, moja majka je žena koja je prošle godine, upravo u mjesecu ramazanu pravila iftar u Srebrenici, na mome gazdinstvu Damiru Mašiću, mom prijatelju. Da stvar bude čudnija, nije samo on bio na tom iftaru, još mnogo njih je koji danas čujem pišu svašta o meni. Obećao sam bio sebi i onima oko mene da se neću više oglašavati na temu koja je ovih dana udarna vijest u našoj zemlji, ali gledajući ljude koji me istinske vole i njihovu bol odlučio sam ipak nešto još reci", poručio je Hodžić putem Instagrama.

Hodžić je uvjeren da će cifra njegove zarade u poslu nabavke respiratora u javnosti ići "još niže", a osvrnuo se i na dozvolu koja je bila potrebna za uvoz medicinske opreme.

"Prvo su rekli da nemam dozvolu za uvoz respiratora pa se onda desilo da imam. Onda su rekli da sam zaredio pet miliona, a evo dok ovo pišem stiže vijest da sam nešto manje od miliona. Siguran sam da će ova cifra ići još dosta niže. Također, vjerujem da će u danima koji dolaze biti još mnogo laži i “dobro” spremljenih plaćenih tekstova. Uspjeli su u tome, priznajem. Odlučni su zapravo da uništite ono što su neki započeli 1992. Šteta je ogromna", istakao je Hodžić.

Pozvao je Tužilaštvo BiH da što prije počnu raditi na ovom slučaju kako bi ispitali svaki segment poslovanja od nastanka firme. Istakao je da je spreman nositi posljedice.

"Na kraju, ponosan sam na ono što je uradila Srebrena malina. Mi možda za sedam dana nećemo moći dalje, ali ostaje istina da je ova kompanija, iz sela Sućeska jedina koja je u regionu uspjela za deset dana od dana uplate u BiH da uveze 100 komada respiratora. Svi oni koji su iskoristili ovu situaciju za vlastitu promociju, poput također mog prijatelja Badnjevića, mogu mi se javiti i dostaviti po njihovim cijenama još 100 respiratora jer imamo upit od jedne komšijske zemlje za prodaju, pa će nam biti drago da ovoga puta zaradimo malo više nego u BiH i na taj način našu firmu spasimo od propadanja. Neka Bog čuva ovu zemlju, ljudima u njoj neka moja priča bude opomena da ne ruše tuđe snove i neka ja budem zadnji koji je iz ove zemlje morao otići da bi nekim drugima bilo komotno!", poručio je Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije