Opća bolnica Sarajevo: 10 osoba u intenzivnoj njezi

1
Radiosarajevo.ba
Opća bolnica Sarajevo: 10 osoba u intenzivnoj njezi
Foto: Opća bolnica / Ilustracija

U posljednja 24 sata u COVID odjel Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ na hospitalizaciju je primljeno sedam pacijenata, a jedan je otpušten kući.

Od ukupno 68 pacijenata, koliko ih je jutros hospitalizirano na ovom odjelu, 10 je na intenzivnoj njezi, dva pacijenta su na respiratoru-invazivnoj ventilaciji, a 4 na respiratoru – neinvazivnoj ventilaciji, dok 8 pacijenata dobiva visoku kiseoničku potporu.

Tokom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici su urađena 1.402 pregleda, 25 operacija, 7 poroda, a ukupno je pruženo 6.741 zdravstvena usluga. Na hospitalizaciju su primljena 54 pacijenta, a 31 je završio bolničko liječenje i otpušten je iz ove ustanove.

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Podsjećamo, jučer je u ovoj zdravstvenoj ustanovi na hospitalizaciju primljena 23 pacijenta, od kojih je četvero smješteno na COVID odjel.

Jučer je devet pacijenata bilo na intenzivnoj njezi, jedan na respiratoru-invazivnoj ventilaciji i četiri na respiratoru – neinvazivnoj ventilaciji, dok su tri pacijenta bila na visokom protoku kiseonika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije