Opća bolnica Sarajevo: Na hospitalizaciji 77, 14 na intenzivnoj njezi

1
Radiosarajevo.ba
Opća bolnica Sarajevo: Na hospitalizaciji 77, 14 na intenzivnoj njezi
Foto: Opća bolnica / COVID odjel

U posljednja 24 sata u COVID odjel Opće bolnice „ Prim. dr. Abdulah Nakaš “ na hospitalizaciju je primljeno deset pacijenata, a šest je otpušteno sa bolničkog liječenja.

Od ukupno 77 pacijenata, 14 je na intenzivnoj njezi, na respiratoru-invazivnoj ventilaciji su tri pacijenta i troje je na respiratoru –neinvazivnoj ventilaciji, a dva pacijenta su na visokom protoku kisika.

U Općoj bolnici tokom jučerašnjeg dana urađeno je 1.360 pregleda, 24 operacije i 6 poroda, a ukupno je pruženo 5.366 zdravstvenih usluga.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Podsjetimo, prema jučerašnjim podacima, u COVID odjel Opće bolnice na hospitalizaciju primljeno je pet pacijenata, a jedan je otpušten sa bolničkog liječenja.

Na ovom odjelu jučer je bilo ukupno 77 hospitaliziranih pacijenata, od kojih je 15 na intenzivnoj njezi, četiri pacijenta je bilo na respiratoru-invazivnoj ventilaciji, dva na respiratoru – neinvazivnoj ventilaciji, a četiri na visokom protoku kisika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije