Opća bolnica pozvala inspekcije: Prvo provjerite jesu li puni svi kapaciteti u KS

Radiosarajevo.ba
Opća bolnica pozvala inspekcije: Prvo provjerite jesu li puni svi kapaciteti u KS
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Opća bolnica

Upravni odbor Opće bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo jutros je, na hitnoj sjednici, dao podršku prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, v.d. direktoru u vođenju i organizaciji rada ove ustanove.

Kako je saopćeno, iskazali su odlučnost u provođenju svih odluka nadležnih organa zdravstvenog sistema Kantona Sarajevo i Federacije BiH, koje su u skladu sa zakonskim okvirima i pozitivnim zakonskim propisima.

Pozvali su na hitno uključivanje ministra zdravstva FBiH Vjekoslava Mandića, bez čijih odluka se ne može pokrenuti lanac odlučivanja i donošenja odluka o načinu liječenja epidemije COVID-19.

"Naša opredjeljenost za puno pružanje svih zdravstvenih usluga građanima KS, a po potrebi i šire, je neupitna i dosad jasno vidljiva i iskazana. Upravni odbor i v.d. direktor ne žele učestvovati u brzopletim, ishitrenim odlukama kao i problematičnom načinu zbrinjavanja naših bolesnika, koje bi moglo ugroziti njihovo zdravlje", istakli su iz Opće bolnice.

Naglasili su da ozbiljnost i dostojanstvo liječenja naših bolesnika zaslužuje prije svega popunjavanje praznih bolesničkih kapaciteta, a tek potom otvaranje alternativnih smještaja.

"Upravni odbor poziva inspekcijske organe da obiđu i provjere popunjenost posteljnih kapaciteta svih bolničkih ustanova u Kantonu Sarajevo, koje finansira Zavod zdravstvenog osiguranja, naprave uvid u njihov rad i opterećenost i u skladu s zatečenim stanjem donesu odgovarajuće odluke i izvijeste javnost", navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije