Opća bolnica: Nabavljen digitalni RTG aparat, plan uvesti i - noćnu smjenu

0
Radiosarajevo.ba
Opća bolnica: Nabavljen digitalni RTG aparat, plan uvesti i - noćnu smjenu
Foto: Opća bolnica / Opća bolnica spremna da uvede i treću (noćnu) smjenu

Od danas je na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo stavljen u funkciju novi digitalni rendgen aparat iz domena klasične radiologije, a koji će služiti za potrebe snimanja pluća i mišićno-koštanog sistema.

Radiološka dijagnostika ovim aparatom, pored ostalih pacijenata, lako će se moći uraditi i teško pokretljivim pacijentima koji su u kolicima ili krevetu.

RTG aparat je nove generacije i značajno će doprinjeti kvalitetu rada jer je brži prijenos slike u digitalnom formatu, kao i postizanje kvalitetnih RTG snimaka na kojima se mogu bolje uočiti  detalji.

Takmičar kviza 'Joker' briljirao i otišao kući s 10.000 KM

Takmičar kviza 'Joker' briljirao i otišao kući s 10.000 KM

Prof. dr. Amela Sofić, šefica Odjeljenja za radiološku dijagnostiku ističe da je veliki priliv pacijenata  za radiološku dijagnostiku gdje se dnevno uradi oko 300 pregleda, a da je u posljednje vrijeme mnogo zahtjeva pacijenata koji su bili naručeni za CT i MRI- dijagnostiku na Kliničkom centru Sarajevo, ali uslugu nisu mogli dobiti zbog tehničkog kvara ovih aparata.

Opća bolnica je spremna da u saradnji sa Ministarstvom zdravstva KS, pored dosadašnjeg rada u dvije smjene, uvede i treću (noćnu) smjenu, ako bi se osigurao nedostajući radiološki kadar i tako pomogne pacijentima da dobiju radiološku uslugu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije