Haris Vranić: Zbog poteškoća na KCUS-u omogućeni MR pregledi u drugim ustanovama

4
FENA
Haris Vranić: Zbog poteškoća na KCUS-u omogućeni MR pregledi u drugim ustanovama
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

Zbog nefunkcionisanja MR aparata (aparat za magnetnu rezonancu) na KCUS-u, iz Ministarstva zdravstva navode da zakazane, a neizvršene preglede građani mogu obaviti u bilo kojoj privatnoj ili javnoj zdravstvenoj ustanovi, uz refundaciju troškova putem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

"Poštovane građanke i građani, obraćamo vam se u vezi nedavnih događaja koji su se odnosili na privremeni prekid rada aparata za magnetnu rezonancu (MR) na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo je pažljivo proučilo situaciju i želi vam pružiti potrebne informacije i smjernice.

U prethodna dva dana, primili smo znatan broj poziva građana koji su nas obavijestili o nedostupnosti aparata za MR na KCUS-u, kao i o vraćanju zakazanih pacijenata sa svojih termina. Nakon naše intervencije, primili smo dopis od menadžmenta KCUS-a u kojem se navodi da je navedeni aparat danas ponovno u funkciji, te da je prethodno bilo riječ o redovnom servisiranju. Odmah smo javnosti proslijedili ovu informaciju.

Ideja za vikend doručak: Recept za brze pogačice - gotove su za pola sata!

Ideja za vikend doručak: Recept za brze pogačice - gotove su za pola sata!

Međutim, nakon objave navedenog dopisa, Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo je i dalje primilo pritužbe građana koji tvrde da i dalje nisu u mogućnosti obaviti svoje preglede na MR aparatu.

U svjetlu tih događaja, ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić obavještava građane koji su bili zakazani za MR pregled na KCUS-u, a nisu ga mogli obaviti zbog privremenog zastoja u radu aparata, da imaju mogućnost odlaska u bilo koju privatnu ili javnu registriranu zdravstvenu ustanovu radi obavljanja potrebnog pregleda.

Ministarstvo zdravstva KS naglašava da će troškovi obavljenih pregleda biti refundirani od Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo", navodi se na kraju obavještenja iz tog resornog ministarstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije