Drama na sjednici Upravnog odbora KCUS-a: Tačka o Sebiji Izetbegović sklonjena s dnevnog reda

13
A. S.
Drama na sjednici Upravnog odbora KCUS-a: Tačka o Sebiji Izetbegović sklonjena s dnevnog reda
Radiosarajevo.ba / Sebija Izetbegović

Rasprava o ostanku generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebije Izetbegović na mjestu direktorice ove ustanove skinuta je sa dnevnog reda na današnjoj sjednici Upravnog odbora KCUS-a, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

"Rasprava o ostanku generalne direktorice KCUS-a skinuta je sa dnevnog reda. Tačno je, to mogu potvrditi", kazala je Lejla Brčić, članica Upravnog odbora KCUS-a.

Kako što smo već pisali, Vlada Kantona Sarajevo ranije je zadužila Lejlu Brčić da inicira raspravu na sjednici o legalnosti ostanka Sebije Izetbegović na mjestu direktorice, s obzirom na to da ona više ne ispunjava uslove.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Podsjetimo, Sebija Izetbegović je ostala bez zvanja magistra i doktora nauka, kao i bez zvanja redovne profesorice.

Na sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu (UNASA) 29. marta, Sebiji Izetbegović oduzeto je zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu.

Van snage je stavljena odluka iz 2014. godine kada je Izetbegović izabrana za redovnu profesoricu.

Kada se došlo do tačke dnevnog reda o raspravi o Sebiji Izetbegović i nakon što je Lejla Brčić  dala svoje mišljenje, predsjednik Upravnog odbora Jasmin Kapetanović kazao je da nisu ispunjeni uvjeti za raspravu o ostanku Sebije Izetbegović na čelu KCUS-a.

Nekako u isto vrijeme kada je trajala sjednica UO KCUS-a, advokatski tim Sebije Izetbegović uputio je saopćenje za javnost nakon što je rektor UNSA Rifat Škrijelj potvrdio da je u ponedjeljak, 24. aprila, potpisao rješenje o poništavanju doktorske diplome Sebiji Izetbegović.

U saopćenju advokatski tim Sebije Izetbegović, između ostalog, poziva rektora Rifeta Škrijelja da poništi vlastito rješenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije