Lijepa vijest: Opća bolnica će dobiti 28 novih radnika

0
Radiosarajevo.ba
Lijepa vijest: Opća bolnica će dobiti 28 novih radnika
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Opća bolnica Sarajevo

Opća bolnica u Sarajevu dobit će 28 novih radnika.

Saopćeno je to na stranici Vlade Kantona Sarajevo iz koje su dali saglasnost da se radnici u radni odnos prime na neodređeno vrijeme i to na radna mjesta koja su ostala upražnjena u protekle dvije godine, uglavnom nakon penzionisanja radnika.

Saglasnost je data na upošljavanje 11 medicinskih sestara – tehničara, četiri radnice na održavanju čistoće, dvije pomoćne radnice u kuhinji, dvije radnice na poslovima vešeraja, jedne diplomirane medicinske sestre, jedne više medicinske sestre, tri laboratorijska tehničara, jednog blagajnika, te jednog KVK instalera centralnog grijanja.

Bh. umjetnici solidarni s palestinskim narodom: Pogledajte kako su izveli Monologe iz Gaze

Bh. umjetnici solidarni s palestinskim narodom: Pogledajte kako su izveli Monologe iz Gaze

Radi osiguranja nesmetanog rada Opće bolnice, Vlada je dala saglasnot i na upošljavanje jednog ljekara specijaliste ortopeda i jednog ljekara specijaliste mikrobiologa, saopćeno je iz Vlade.

Sredstva za isplate plata na ovim radnim mjestima su osigurana Finansijskim planom Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, te ne podrazumijevaju dodatna finansijska izdvajanja.

Prilikom prijema kadra u radni odnos, Opća bolnica je dužna ispoštovati sve zakonske i podzakonske propise.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije