Opća bolnica ugostila vrhunske ortopede iz Turske: Skupa uradili operaciju

1
Radiosarajevo.ba
Opća bolnica ugostila vrhunske ortopede iz Turske: Skupa uradili operaciju
Foto: Opća bolnica / Doktori ugostili ortopede iz Turske

Dvodnevnu radnu posjetu Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo danas su završila trojica vrhunskih ortopeda iz Turske prof. dr. Ibrahim Tundžaj, prof.dr. Hakan Šeneren i prof. dr. Muharrem Inan, koji su zajedno s ortopedima ove zdravstvene ustanove uradili složenu operaciju iz dječije ortopedije.

Domaćin gostima iz Turske bio je, i s njima uradio ovu iznimno zahtjevnu operaciju, prof.dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice.

"Zahvalan sam kolegama za uspostavljenu saradnju koju smo ostvarili, a koja ima za cilj da liječimo djecu iz BiH, ali i cijele regije. S obzirom da nedostaje dječijih ortopeda na ovim prostorima omogućili smo najbolje liječenje djece sa teškim deformitetima , koja neće morati ići u inostranstvo na operacije.

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Naši prijatelji iz Turske će dolaziti povremeno i zajedno s našim ljekarima raditi ove složene operacije. Prednost je i što će mladi doktori iz Opće bolnice imati kontinuiranu edukaciju, jer je u medicini cjeloživotno učenje", kazao je prof. Gavrankapetanović, naglasivši da je medicinski tim danas zajedniči uradio operaciju koja ni u najboljim centrima ne bi bila urađena bolje.

Doktori ugostili  ortopede iz Turske - undefined

Foto: Opća bolnica: Doktori ugostili ortopede iz Turske

Prof. dr. Ibrahim Tundžaj, koji je i prorektor Univerziteta Bezmialem u Istanbulu, zahvalio se domaćinima istakavši da mu je bilo zadovoljstvo podijeliti svoje znanje i iskustvo s osobljem Opće bolnice te da zajedno sa sarajevskim kolegama pomaže poboljšanju zdravstvene usluge.

Prof.dr. Hakan Šeneren je izrazio zahvalnost za inicijativu da se kolege ortopedi okupe kako bi pomogli liječenje najmlađih pacijenata te da je sretan da će ovaj angažman pomoći poboljšanju njihovog liječenja.

Prof. dr. Muharrem Inan je inače predsjednik Udruženja dječijih ortopeda Turske, te je istakao da svu djecu doživljava kao svoju i da želi dati maksimalan doprinos i trud da njihovo liječenje bude efikasno te da će u tom pravcu nastaviti da ide uspostavljena saradnja.
.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije