Opća bolnica Sarajevo: Dobavljači hrane otkazali isporuke

5
Radiosarajevo.ba
Opća bolnica Sarajevo: Dobavljači hrane otkazali isporuke
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Opća bolnica

Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo objavila je saopćenje u kojem ističu kako su dobavljači hrane otkazali isporuke ovoj zdravstvenoj instituciji.

"Zbog rata u Ukrajini i enormnog rasta cijena osnovnih prehrambenih artikala, pojedini dobavljači raskinuli su ugovore s Općom bolnicom „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, jer nisu željeli nastaviti saradnju po ranije sklopljenim ugovorima kada su bile znatno niže cijene.

Zakon o javnim nabavkama nalaže raspisivanje novog tendera, a procedura za njegovo pokretanje i realizaciju traje dugo te ovaj problem prevazilazimo donacijama društveno odgovornih kompanija.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Nadamo se da će uskoro doći do stabilizacije prilika na tržištu hrane i da ćemo prebroditi trenutnu krizu, a svima koji su pomogli iz Opće bolnice upućujemo veliku zahvalnost", navodi se u saopćenju Opće bolnice Sarajevo. 

Opća bolnica za sada ima dovoljnu količinu hrane, ali ukoliko ubrzo ne riješe problem sa dobavljačima, situacija neće biti dobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije