OHR ima poruku za danas imenovano Vijeće ministara BiH

Radiosarajevo.ba
OHR ima poruku za danas imenovano Vijeće ministara BiH
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Zajednička fotografija novog saziva Vijeća ministara BiH

Sada, kada je konačno formirano novo Vijeće ministara BiH, OHR očekuje da ono odmah počne preduzimati potrebne korake da ovu zemlju pokrene naprijed u skladu s njenim obavezama i deklariranim ciljevima, saopćeno je iz Ureda visokog predstavnika u BiH povodom imenovanja Vijeća ministara BiH.

“Puno poštivanje i kontinuirano provođenje Općeg okvirnog sporazuma za mir, fokusiran i ubrzan reformski put, uključujući i unapređenje ekonomije, vladavine prava, ljudskih prava i borbe protivkorupcije - to je ono što treba Bosni i Hercegovini i što se očekuje od Vijeća ministara BiH da realizira”, navodi se u saopćenju OHR-a.

Osim ovih prioriteta, očekivanja građana BiH također idu u pravcu da se vrijeme izgubljeno u proteklih petnaest mjeseci mora nadoknaditi, navode iz OHR-a.

Kako bi se ostvario taj cilj, usvajanje dovoljno velikog budžeta za 2020. godinu na nivou koji omogućava institucijama BiH da izvršavaju svoje ustavne i zakonske obaveze bio bi ključni instrument Vijeća ministara BiH, dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije