Tegeltija i Radončić: Trebamo mir, Vijeće ministara će biti mjesto dogovora

O. K.
Tegeltija i Radončić: Trebamo mir, Vijeće ministara će biti mjesto dogovora
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić i Zoran Tegeltija

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija održao je danas radni sastanak sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem.

"Ja sam danas imao čast da razgovaram sa gospodinom Tegeltijom koji me upoznao s njegovom vizijom rada Vijeća ministara. Nama su potrebne investicije i javni radovi te nam je potreban mir", kazao je Radončić na početku press konferencije, koja je održana nakon sastanka.

Sastanak se, inače, održao u Sarajevu, u Avazovom tornju.

"Zahvaljujem se gospodinu Radončiću na današnjem sastanku. Moj cilj je da Vijeće ministara bude mjesto dogovora u Bosni i Hercegovini, te da se bitni projekti dovedu u Bosnu i Hercegovinu", poručio je, pak, Tegeltija.

Razgovarali smo i o radu u Ministarstvu sigurnosti, dodao je Tegeltija koji očekuje da će Radončić "raditi dobar posao na tom mjestu".

Tegeltija je kazao da je SIPA-i poslao sva imena za ministre i zamjenike, ali da se problem pojavio u DNS-u koji je predložio dva imena: "Ja sam imao sastanak s predstavnicima DNS-a i u proceduru uputio ime Mlađena Božovića."

Na pitanje da li će se SDA protiviti imenovanju Božovića, Tegeltija je kazao da će on svakako proći kroz parlamentarnu proceduru.

Tegeltija je kazao kako se nada da će novi saziv Vijeća ministara biti potvrđen uskoro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije