Danas imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH

Fena
Danas imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Zoran Tegeltija podnio ekspoze pred Parlamentom BiH

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je predviđeno potvrđivanje imenovanja ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, zakazana za danas.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je da je do petka završena provjera za osam kandidata za ministre, te 10 kandidata za njihove zamjenike.

Poznat sastav Vijeća ministara: Ko će činiti sastav Tegeltijine vlade

Jedanaest dana nakon što je za mandatara Vijeća ministara u Parlamentu BiH potvrđen Zoran Tegeltija, križaljka oko državne vlasti polako se popunjava. Kao što je od ranije poznato, SNSD-u će pripasti ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, koje će voditi Staša Košarac, dok će Vojin Mitrović voditi ministarstvo transporta i komunikacija.

Odluka o njihovom imenovanu upućena je Komisiji za izbor Vijeća ministara te se očekuje da će danas biti obavljen njihov izbor u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i time formiran novi saziv Vijeća ministara BiH nakon izbora u oktobru prošle godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije