Počeo sastanak: Lideri SDA, SBB-a i DF-a razgovaraju o formiranju vlasti

Radiosarajevo.ba
Počeo sastanak: Lideri SDA, SBB-a i DF-a razgovaraju o formiranju vlasti
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

Predsjednici Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić i Demokratske fronte Željko Komšić sastali su se jutros oko 9.00 sati u sarajevskom hotelu Novotel gdje će razgovarati o formiranju vlasti u BiH.

Na stolu je, kako je ranije rečeno, pitanje formiranja Vijeća ministara BiH, federalne vlade, ali i će se razgovarati i o Kantonu Sarajevo.

Sastanak SDA i HDZ: Lideri i dalje bez rješenja

Sastanak delegacija SDA i HDZ-a BiH završen je, a kako je nakon njega kazao Bakir Izetbegović, delegacije se ipak nisu mogle usaglasiti oko ključnih pitanja. "Držimo ipak stvari stabilnim. Ne znači da nećemo naći rješenje i bit će ovakvih sastanak još. Smatramo da uz formiranje Vijeća ministara BiH krenuti i s formiranjem Vlade FBiH.

Dan ranije su se sastale delegacije SDA i HDZ BiH. Sastanak je završen a da se delegacije ipak nisu mogle usaglasiti oko ključnih pitanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije