Dodik: BiH ne ide u NATO, do kraja godine novo Vijeće ministara

Radiosarajevo.ba
Dodik: BiH ne ide u NATO, do kraja godine novo Vijeće ministara
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Izvršni komitet SNSD-a prihvatio je danas na proširenoj sjednici Informaciju o Planu reformi BiH koju je dostavio Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a.

Dodik je na pres konferenciji nakon sjednice kazao da Izvršni komitet smatra važnim to što Plan reformi ne prejudicira članstvo BiH u NATO, prenosi RTRS.

Izvršni komitet SNSD-a je, kaže Dodik, pozdravio odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, čime je odblokirano formiranje vlasti na nivou BiH.

Dodik je najavio da bi već 4. ili 5. decembra trebala biti održana sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi trebala biti potvrđena Tegeltijina kandidatura, a da bi do Nove godine trebao biti formirano novo Vijeće ministara.

Na sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a razgovarano je i o povećanju plata u RS, kao i o povećanju penzija, te o četiri mjere koje je SNSD ranije usvojio.

Dodik je istakao da su podržane politike Vlade u vezi sa povećanjem plata, te da je razgovarano i o putnoj infrastrukturi, pri čemu je istaknuto da je potrebna dodatna kontrola kvaliteta. Naveo je da će se do Nove godine pristupiti planu investicija koje će biti vrijedne milijardu KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije