Čović: Kako sam zašutio posljednjih dana, tako je i postignut dogovor

Radiosarajevo.ba
Čović: Kako sam zašutio posljednjih dana, tako je i postignut dogovor
Arhiv / Dragan Čović na čelu Doma naroda PSBiH

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović prisustvovao je danas ceremonije polaganja kamena temeljca za gradnju dionice Počitelj – Zvirovići. Nakon čega je se obratio novinarima te kazao kako „BiH u Brisel, prvi dan nakon proglašenja Vijeća ministara BiH, šalje dokument koji su čelnici većine političkih opcija u BiH usaglasili zajedno sa predstavnicima institucija koji se brinu o našem NATO putu“.

Bio je to njegov komentar na pitanje koliko se Godišnji nacionalni plan (ANP) razlikuje od Programa reformi BiH i kakav se, uopće, dokument šalje u Brisel, u NATO sjedište.

„Ja sam s te strane zadovoljan. Istina, bilo je previše optimizma i, evo, zašutio sam posljednjih dana i dobro je da sam zašutio, jer se odmah desio dogovor. Nadajmo se da će za 10-15 dana biti završene sve procedure i da ćemo imati novi saziv Vijeća ministara BiH. Time ćemo pokrenuti jednu izuzetnu dinamiku“, poručio je Čović.

Upitan kada će biti održan zajednički sastanak između njega te predsjednika SDA i SNSD-a Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, što je najavio proteklih dana, Čović je kazao da nema potrebe za tim s obzirom na to da je dogovor postignut.

„Sjest ćemo, vjerovatno, kada budemo predavali imena ministara i zamjenika ministara“, pojasnio je Čović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije