Oglasio se MUP KS: Evo koliko su kazni uručili Sarajlijama zbog nenošenje maski

10
Radiosarajevo.ba
Oglasio se MUP KS: Evo koliko su kazni uručili Sarajlijama zbog nenošenje maski
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Policija na ulicama Sarajeva

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u protekla 24 sata izdali su 79 prekršajnih naloga za nenošenje zaštitne maske na području KS.

Izdato je i 10 prekršajnih naloga zbog kršenja ograničena kretanja između 23 i 5 sati.

Kako je najavljeno, nastavlja se pojačano prisustvo i kontrola od strane policijskih službenika s ciljem izvršenja naredbi nadležnih organa donesenih u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom uzrokovanom COVID pandemijom.

Posljednjih dana u Sarajevu raste broj oboljelih od COVID-19, a s druge strane, na ulicama i ostalim javnim mjestima je vidljivo da se propisane epidemiološke mjere sve manje poštuju. 

S obzirom da su donesene nove mjere i naredbe u KS, a policija je najavila kažnjavanje i rigorozniji pristup prema nepoštivanju pravila, provjerili smo kakva je situacija na ulicama grada. 

U petak je ekipa portala Radiosarajevo.ba bila sa pripadnicima MUP-a KS, gdje smo proveli 30 minuta u patroli.

Pripadnici MUP-a KS su samo upozoravali građane Sarajeva.

"Bit će nam posebno zadovoljstvo ako ne budemo morali nijednog građanina Sarajeva sankcionirati. Međutim, uslijed donesenih novih mjera s ciljem zaštite zdravlja stanovništva, a koje, između ostalog, propisuju i obavezno propisno nošenje zaštitnih maski za vrijeme kretanja na javnom prostoru, policija će za sve neodgovorne pojedince izricati zakonom propisane sankcije.

Naš cilj nije kažnjavanje, već zaštita zdravlja stanovništva po preporukama i naredbama stručnih tijela“, kazao je Mirza Hadžiabdić, iz odjela za Odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije