Oglasio se Lijanović: Svjedocima dato 350.000 KM da promijene iskaz

Radiosarajevo.ba
Oglasio se Lijanović: Svjedocima dato 350.000 KM da promijene iskaz
Arhiv / Jerko Ivanović Lijanović

Nakon što ga je Vijeće Kantonalnog suda Tuzla prije nekoliko dana osudilo na kaznu zatvora od devet godina zbog krivičnog djela zloupotreba položaja i udruživanje radi činjenja krivičnih djela danas se saopćenjem za javnost oglasio Jerko Ivanković Lijanović. 

"Žao mi je što mediji i dalje prenose i nasjedaju na djelimične i do kraja neistražene informacije iz kojih javnost izvodi krive zaključke. Primjer je upravo posljednji preneseni tekst CIN-a u kojem su objavljeni iskazi Delibajrića i Hublića. Ono što je istina, a što javnost ne zna jeste da Delibajrić i Hublić imaju dva iskaza, jedan u kojem kažu da nikome nisu ništa morali davati i da nisu davali, a da su uredno dobivali poticaje". ističe Lijanović, te je dodao

"Drugi iskaz za šta postoje dokazi, dali su nakon ucjenjivanja od istražnih organa i kupovanja od  aktualne vlasti te nakon što ih je savjetovao o tome šta bi bilo za njih dobro da kažu, kako su i sami rekli, njihov komšija policijski inpektor. Nakon svega navedenog su promijenili iskaz koji im je plaćen sa cca 350.000 KM što ne sumnjam da je za njih dobro".

On ističe da se govori su tekstu i da ih je neko ucijenjivao za plaćanje poticaja, pokazujući im SMS poruku od njega.

"Ja imam isti broj telefona posljednjih 15 godina poznat svima koji su imali samnom kontakte, pa i predstavnicima medija. Tražili smo da se to provjeri i da li je poruka poslana sa mog telefona te da li je takva poruka ikada stigla na telefon te osobe koja im je navodno pokazala tu poruku ali te činjenice Tužilaštvo nije htjelo prezentirati kao materijalni dokaz izvodom SMS poruka iz telekoma za te brojeve iako je to jako jednostavno jer su vjerojatno provjerili i vidjeli da takve poruke nije bilo", tvrdi Lijanović.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije