Lijanović: Neće me zaustaviti da se kandidiram za člana Predsjedništva BiH

Radiosarajevo.ba
Lijanović: Neće me zaustaviti da se kandidiram za člana Predsjedništva BiH
Arhiv / Jerko Ivanović Lijanović
Nakon što je Kantonalni sud u Tuzli Jerka Ivankovića Lijanovića osudio na kaznu zatvora od devet godina, iz Narodne stranke radom za boljitak je saopćeno kako ga ovo neće sprječiti da se kandidira za člana Predsjedništa Bosne i Hercegovine.

"Žao mi je što je Sudsko vijeće izvelo zaključak pred Sudom u Tuzli na osnovu neistina i lažnih svjedočenja koja su plaćana po 50.000 KM i više o čemu postoje dokazi. U mom dosadašnjem radu nema krivičnih djela. Ovu presudu doživljavam kao pokušaj presude svim poljoprivrednicima i onima koji traže posao u ovoj zemlji jer se pokušava osuditi moje povećanje poticaja i uvođenje novih poticaja tokom mog mandata kao ministra u Vladi FBiH. Pokušava se osuditi svaki pozitivan trend koji sam uveo i kojim sam poboljšao stanje u poljoprivredi u tom periodu. Očito ćemo istinu i pravdu morati tražiti, ako bude potrebno i od Suda u Strazburu", navodi se u saopćenju Narodne strane radom za boljitak.

Kako je navedeno, evidentno je da ovaj pokušaj osude poslužio za pokušaj, kako je istaknuto, njegovog zaustavljanja u pobjedi na narednim Općim izborima za člana Predsjedništva BiH na način kao što je zaustavljena pobjeda Narodne stranke Radom za boljitak 2014. godine, a prema navodima, njegovim hapšenjem samo dva dana prije početka predizborne kampanje.

"Napominjem javnost i stanovnike da je ova presuda nepravomoćna i da me neće zaustaviti da pravdu istjeramo do kraja i da se kandidujem na narednim Općim izborima za člana Predsjedništva BiH i sa svim stanovnicima se izborim za prijeko potrebne promjene koje su neophodne u BiH", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije