Oglasio se Fikret Hodžić nakon što mu je odbijen zahtjev za odgodu odlaska u zatvor

16
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Fikret Hodžić nakon što mu je odbijen zahtjev za odgodu odlaska u zatvor
>Foto: Instagram / Fikret Hodžić

Direktor firme "Srebrna malina" Fikret Hodžić oglasio se na društvenoj mreži Instagram nakon što je Sud BiH odbio njegov zahtjev za odgodu odlaska u zatvor.

"Još uvijek sam tu, a koliko dugo sigurno ćemo zajedno saznati od mojih kolega kojima je i dalje najbitnija vijest kada ću ja u zatvor. Valjda trenutno u našoj zemlji nema ništa što je bitnije od toga ili samo pisanjem o mom procesu sakrivaju puno veće i gore procese od ovoga, a o kojima, gle čuda, slabo ko da napiše bilo šta", napisao je Hodžić.

Fikret je kazao da onog trenutka kada pojedini shvate da od slobodnog čovjeka se ne može napraviti rob, jer je slobodan čovjek slobodan i u zatvoru, vjerovatno će biti najlakše njima.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

"Borba za istinu neće stati onda kada ja ne budem imao mogućnost da pišem na ovakav način, naprotiv, borba će tek tada da krene, a svi ćete vi biti svjedoci toga. Goete je rekao da ste slobodni onda kada vam je savjest čista, a ja sam slobodniji vise nego ikad. U potpisu onaj kojeg su osudili za djelo za koje mu nikad nisu ni sudili", poručio je na kraju Hodžić.

Podsjećamo, Fikret Hodžić je pravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog afere "Respiratori", a firma "Srebrena malina", čiji je vlasnik Hodžić, treba da plati kaznu od 200.000 KM, te da vrati nezakonito stečene 694.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije