Fikret Hodžić prozvao Elmedina Konakovića: "Uvaženi ministre..."

16
Radiosarajevo.ba
Fikret Hodžić prozvao Elmedina Konakovića: "Uvaženi ministre..."
FOTO: Radiosarajevo.ba / Fikret Hodžić, Elmedin Konaković

Fikret Hodžić dobio je pet godina zatvorske kazne nakon što je Sud BiH potvrdio prvostepenu presudu u aferi 'Respiratori'. Prije nekoliko dana kazao je u intervjuu na Face TV da je osuđen za djelo za koje nije bio ni optužen (zloupotreba položaja op.a.).

Hodžić je sada odgovorio ministru vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću koji je jutros napisao da su "preplavili su medije Novalić i Hodžić tezama da su nevini, Fadil Novalić kaže da mu je sve spakovao NiP, Hodžić da je osudjen za djelo za koje nije ni optužen".

"E zbog toga trebamo, a ako Bog da i hoćemo, ovu priču dovesti do kraja! Da vidimo jesu li dokazi podmetnuti, izmišljeni, pakuju li Murphy, Konaković i još neki nevinim ljudima ili se ova gore navedena grupa bori za stranku i stranačke lopove mimo zakona, morala i etike.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

U raspravu ćemo uključiti sve pravne autoritete i proći dokaz po dokaz, paragraf po paragraf.
U nekoga se mora pokazati prstom. Jer u borbi za istinu i pravdu nema kalkulacija", naveo je Konaković. 

Pored ovog statusa, dao je izjavu za jedan medij u kojoj je kazao da "Ne smiju u zatvor ići nevini ljudi, ne smije niko nikome pakovati, ali ne smiju ni visoki zvaničnici iz institucija, vjerskih zajednica stajati na stranu lopova".

Fikret Hodžić: "Ja sam dobio pet godina zatvora. Idem u Vojkoviće za 10-15 dana"

Fikret Hodžić: "Ja sam dobio pet godina zatvora. Idem u Vojkoviće za 10-15 dana"

Na društvenim mrežama odgovorio mu je Hodžić.

"Uvaženi ministre Konakoviću, spominjete moje ime u izjavi za jedan dnevni list, i kažete da 'ne smiju u zatvor ići nevini ljudi, ne smije niko nikome pakovati'. Apsolutno se slažem, pa Vas zbog toga pozivam da što prije, što se mene tiče već danas, izaberete autoritete iz oblasti prava kojima vjerujete, mene pozovete da Vam lično sa mojim pravnim timom donesem presudu koju sam dobio, pa da zajedno prođemo kroz ono što sam ja govorio i što Vi govorite, isključivo sa pravnog stajališta, bez politike", navodi se u odgovoru Hodžića. 

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine je prvostepenom presudom, a potvrdio drugostepenom, osudio bivšeg federalnog premijera Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudina Solaka i vlasnika firme F.H. Srebrena malina Fikreta Hodžića na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora vrijednih 10,5 miliona maraka tokom pandemije koronavirusa, dok je tadašnja federalna ministrica finansija Jelka Miličević oslobođena optužbe za nesavjestan rad u službi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije