Iz Tužilaštva KS o akciji SIPA-e u Istočnom Sarajevu i na Palama

0
Radiosarajevo.ba
Iz Tužilaštva KS o akciji SIPA-e u Istočnom Sarajevu i na Palama
Foto: Radiosarajevo.ba / SIPA / Ilustracija

Zbog sumnje da su prije tri godine učestvovali u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pripadnici SIPA-e, u saradnji sa MUP-om RS-a i MUP-om Kantona Sarajevo od jutros vrše pretrese na najmanje osam lokacija u Istočnom Sarajevu i na Palama.

"U Toku su pretresi na više lokacije na području RS-a, to je za sada što možemo otkriti", kazala je Azra Bavčić glasnogovornica Tužilaštva KS, za portal Radiosarajevo.ba

Akcija se provodi po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH.

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

Prema prvim nezvaničnim informacijama jedna osoba je uhapšena, piše portal Istraga.ba.

Podsjećamo, u oktobru 2018. godine, u pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško ranjen, od čega je kasnije podlegao.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

Adis Šehović i Davor Vujinović, dvojica sarajevskih policajaca, prije tri godine ubijeni su izvršavajući svoje redovne zadatke. 

Adis i Davor su 26. oktobra 2018. godine u patroli zatekli nekoliko osoba koje su pokušale da ukradu vozilo u ulici Geteova do broja 1 u sarajevskom Alipašinom Polju. Radili su ono što su najbolje znali, krenuli su da zaustave razbojnike u njihovoj zloradnoj nakani, a oni su im uzvratili – vatrom.

Adis i Davor izrešetani su iz automatske puške i ostali su ležati na zemlji dok su se njihove ubice odvezle u nepoznatom pravcu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije