Oglasili se iz škole pretučene djevojčice iz Jajca

4
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz škole pretučene djevojčice iz Jajca
FOTO: Screenshot / Snimak iz Jajca

Nakon pojave snimke stravičnog vršnjačkog nasilja iz Jajca, u kojoj djevojčica tuče drugu curicu dok njihovi drugovi sve to snimaju i navijaju, šokirala je bh. javnost.

U međuvremenu se oglasila Osnovna škola "13. rujan" iz Jajca, koju pohađaju ove dvije djevojčice.

"Molimo sve građane da se suzdrže od komentiranja i dijeljenja videa i članaka koji govore o vršnjačkom nasilju koje se dogodilo u našem gradu. Cilj nam je zaštititi obje djevojčice i pružiti im svu moguću pomoć. Govor mržnje na društvenim mrežama u tome neće pomoći.

Škola je, nakon saznanja o nasilju, ODMAH poduzela sve potrebne korake i uključila potrebne institucije", saopćili su jučer putem Facebooka.

U međuvremenu, oglasili su se i danas te su poručili da škola osuđuje bilo kakav oblik nasilja.

"Svi djelatnici naše škole bezuvjetno osuđuju bilo kakav oblik nasilja i izražavaju žaljenje zbog vršnjačkog nasilja koje se dogodilo, a u kojem je sudjelovala naša učenica.

Napominjemo da je škola odmah poduzela sve potrebne mjere i uključila nadležne institucije. Svi učenici koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom neprimjerenom činu snosit će posljedice u skladu s pravnim normama škole i drugih institucija", saopćili su iz škole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije