Oglasili se čelnici Brčkog nakon napada na Mirzu Derviševića: Hitno otkriti i počinitelja i motiv

1
Fena
Oglasili se čelnici Brčkog nakon napada na Mirzu Derviševića: Hitno otkriti i počinitelja i motiv
Fena / Mirza Dervišević napadnut u Brčkom

Čelnici Brčko distrikta Bosne i Hercegovine osudili su sinoćnji napad na Mirzu Derviševića, novinara i urednika portala Times.ba.

"Pružamo bezrezervnu podršku Policiji Brčko distrikta BiH u nastojanju da što prije otkrije počinitelja i motiv ovog brutalnog napada.

Energična reakcija nadležnih institucija na otkrivanju i kažnjavanju odgovornih, treba da pokaže da je Brčko sredina u kojoj postoji nulta tolerancije prema svim aktima nasilja, bez obzira na motiv, a naročito ako je ono povezano s medijskim izvještavanjem", stoji u zajedničkom priopćenju za javnost koje su potpisali gradonačelnik Zijad Nišić, njegov zamjenik Anto Dimić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić te potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivica Filipović.

Počinje Studentski festival dizajna i vizualnih komunikacija POPUP! 2024.

Počinje Studentski festival dizajna i vizualnih komunikacija POPUP! 2024.

Mirza Dervišević napadnut je u subotu navečer oko 22.10 sata kada mu je iza leđa prišao muškarac sa žutom 'fantomkom' na glavi i počeo ga udarati bokserom po glavi. Kako je objavio na društvenim mrežama, napadnut je ispred svog stana, u ulici Marina Držića, dok se s majkom vraćao s porodičnog okupljanja.

 "Lik s fantomkom mi je prišao s leđa dok sam razgovarao s majkom i udario me željeznim bokserom u predjelu sljepoočnice i arkade. Čekao ga je sivi Peugeot bosanskohercegovačkih registarskih oznaka", napisao je on. 

Dervišević inače s porodicom već nekoliko godina živi u Kataru. U Brčko je stigao prije nekoliko dana. Portal Times.ba često objavljuje tekstove o kriminalu i političkim aferama u Distriktu, a Derviševiću su i ranije više puta prijetili zbog toga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije