Emotivna poruka Sulejmanove sestre nakon incidenta u avionu: Moj brat nije ratovao

Radiosarajevo.ba
Emotivna poruka Sulejmanove sestre nakon incidenta u avionu: Moj brat nije ratovao
PrtScr / Haos...

Rođena sestra Sulejmana Imamovića, koji je juče napravio haos u avionu koji je sletio na Beogradski aerodrom, kaže da njen brat ne mrzi Srbe već da je burno reagovao zbog straha od letenja.

Imamović je napravio incident kad je avion na letu Danska - Tuzla zbog loših vremenskih uslova morao da sleti u Beograd. Počeo je da prijeti i psuje.

"Ono nije bio moj brat! Ja ga takvog ne prepoznajem. Nisam ni mogla da gledam ono", počinje svoju emotivnu i potresnu ispovijest za "Kurir" rođena sestra Sulejmana Imamovića koji je priveden nakon skandala, a koja je zamolila da joj se ime ne objavljuje.

Planirani radovi na vodovodnoj mreži u Sarajevu: Očekivani prekidi snabdijevanja vodom u više ulica

Planirani radovi na vodovodnoj mreži u Sarajevu: Očekivani prekidi snabdijevanja vodom u više ulica

Dodaje da Imamović nije nacionalista i da su vijesti i komentari o tome da je učestvovao u ratu 90-ih lažne jer je još početkom 90-ih godina otišao u Dansku.

"Moj brat nije nacionalista. Druži se sa Srbima u Danskoj. Ja sam bila kod njega u gostima ljetos i da je takav ne bi ga ljudi onoliko poštovali. On se plaši aviona. Jedva ga je porodica ubijedila da krenu avionom", rekla je sestra.

Naglašava da njihova porodica ni dok su živjeli u Zavidovićima nije imala problema sa Srbima. Takođe, napomenula je da Sulejman sa porodicom već 30 godina živi u Danskoj, a da je ona 25 godina u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Mi smo rodom iz Zavidovića. U našem naselju bilo je dosta Srba. Nikad nikakav problem nije bio. Srbi su nam pomagali i mi njima. Ono što je brat psovao, to nije bio on. Ono je samo od straha i paranoje. Kad je saopšteno da će avion da prinudno sleti u Beograd, on je spavao i tada se probudio. Uplašio se. Pobijelio je od straha. Nije bio pri sebi. Nikada ne bi opsovao nikoga, a kamoli na nacionalnoj osnovi. Ne bi takvu bruku svojoj djeci napravio", kroz suze i jecaje priča Sulejmanova sestra.

Rekla je i da je Sulejman miran i porodičan čovjek i da joj je veoma žao što se ovo dogodilo. Posebno ističe da je srbijanska policija bila veoma pristojna i da su profesionalno obavili posao.

"Rekli su mi da je srpska policija bila jako fina prema njima i da su profesionalno obavili posao. Sulejmanova supruga je ostala sa njim, nije željela da ga napušta. Iznajmila je stan u Beogradu", priča za Kurir rođena sestra Sulejmana Imamovića.

Podsetimo, Sulejman Imamović (58), državljanin Danske, poreklom iz BiH, koji je verbalno vrijeđao i pretio zbog vanrednog sletanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla, poslije pritvora od 48 sati, prema nalogu tužioca, pušten je na slobodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije