Održana svečana sjednica Predsjedništva Demokratske fronte u Lukavcu

Radiosarajevo.ba
Održana svečana sjednica Predsjedništva Demokratske fronte u Lukavcu
Foto: Demokratska fronta / Sjednica u Lukavcu

Povodom obilježavanja šeste godišnjice postojanja danas je u Lukavcu održana svečana proširena sjednica Predsjedništva Demokratske fronte, saopćeno je iz ove stranke.

Sedmog aprila 2013. godine u Sarajevu je održana osnivačka skupština Stranke, te je Demokratska fronta već na prvim izborima dobila podršku velikog broja građana i postala respektabilan građanski politički faktor u Bosni i Hercegovini što je ostala i do danas. Jučer su općinske, gradske, kantonalne i regionalne organizacije Demokratske fronte uz prigodno druženje sa članovima i simpatizerima također obilježili ovu godišnjicu, rekli su iz DF-a.

Ovom prilikom prisutnima su se obratili potpredsjednik Demokratske fronte, Dženan Đonlagić, predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte Tuzlanskog kantona, Zlatan Begić, te generalni sekretar Demokratske fronte, Zlatko Miletić.

Zlatan Begić u ime domaćina je pozdravo sve prisutne članove Predsjedništva, kao i kantonalne i općinske predsjednike i povjerenike Demokratske fronte te im poželio dobrodošlicu u Tuzlanski kanton i Lukavac.

Dženan Đonlagić obraćajući se skupu govorio je aktuelnoj političkoj situaciji i aktivnostima Demokratske fronte u narednom periodu, te se osvrnuo na potpisan Sporazum o konstituisanju parlamentarnih većina rekavši:

"Sporazum koji smo potpisali prije nekoliko dana sa Strankom demokratske akcije jesu zaključci Predsjedništva Demokratske fronte koji su preinačeni u tekst Sporazuma i to je ono za šta ćemo se zalagati u narednom periodu i što smatramo da je neophodno Bosni i Hercegovini, a to možemo implementirati samo kao dio vlasti."

Zlatko Miletić je prisutnima kao i članovima i članicama Demokratske fronte čestitao šestu godišnjicu Stranke i napomenuo:

"Možemo biti ponosni na sve ono što je Demokratska fronta uradila za građane Bosne i Hercegovine i na ono što je Demokratska fronta postala tokom ovih šest godina", javljaju iz DF-a.

"Predsjedništvo je iskoristilo priliku da svim članovima i simpatizerima Demokratske fronte čestita godišnjicu Stranke i zahvali na angažmanu i vjernosti ideji građanske Bosne i Hercegovine koju zastupa Demokratska fronte, kao i svim Romima u Bosni i Hercegovini čestita Svjetski dan Roma. Umjesto održavanja proslave godišnjice, Demokratska fronta se odlučila da uplati četiri donacije u iznosu od po 500 KM u svrhu pomoći za tri osobe i jednu instituciju kojima je ovaj novac potrebniji", rekli su iz DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije