Oglasio se i Milo Đukanović nakon što je Dodik crtao mapu "nove države"

Radiosarajevo.ba
Oglasio se i Milo Đukanović nakon što je Dodik crtao mapu "nove države"
Arhiv / Milo Đukanović

Iz kabineta crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića izjavili su za novinsku agenciju Patria da posljednja izjava predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika nije vrijedna komentara.

Govoreći za srbijanske medije predsjednik SNSD-a i aktualni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da će u sastav buduće Srbije ulaziti i Republika Srpska, entitet u BiH, ali i dio Crne Gore.

Na pitanje novinara: „2017. godine ste nacrtali mapu na kojoj je Republika Srpska i Srbija jedna država, da li se i danas toga držite?“, Dodik je odgovorio: „To će i biti jednog dana... Dobro, bit će to i ovdje malo, od Crne Gore, neće to ovako biti uvijek.“

"Takva izjava nije vrijedna komentara", saopćeno je iz kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića nakon te Dodikove izjave.

Dodik je za medije u Srbiji najavio da će se bh. entitet Republika Srpska, kao i dio Crne Gore, spojiti sa Srbijom. Nije precizirao kada će to biti, ali je rekao da će do toga doći u ovom vijeku i to na Sretenje. "15.02.20…", napisao je Dodik.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije