Održan treći sastanak probosanskih stranaka: Dijaspora u fokusu aktivnosti

4
Radiosarajevo.ba
Održan treći sastanak probosanskih stranaka: Dijaspora u fokusu aktivnosti
FOTO: Radiosarajevo.ba / Sastanak u Kozarcu

U utorak je u Kozarcu održan treći sastanak probosanskih stranaka, s ciljem zajedničkog djelovanja u bh. entitetu RS. 

Kako je navedeno, organizator sastanka bila je Platforma za progres (PzP) a sastanak je vodio Jusuf Arifagić, kandidat te stranke za predsjednika odnosno potpredsjednika bh. entiteta Republika Srpska. 

Uz predsjednika PzP, Mirsada Hadžikadića na sastanku su prisustvovali i predstavnici stranaka SDP BiH, SDA, PDA, Nezavisne liste Doboj, Stranke za BiH, NIP-a, Nezavisnog bloka, Hrvatskog bloka, Narodnog evropskog saveza (bivša A-SDA), SBB-a, Socijaldemokrata BiH uz predstavnike DF-a.

Prisutni su razgovarali o načinima za animiranje dijaspore za registraciju za glasanje i o situacijama sa kojima se susreću na terenu, a koje su specifične za različita područja na teritoriji ovog bh. entiteta.

Sastanak u Kozarcu - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Sastanak u Kozarcu

Razgovaralo se i o kriterijima kojima će se voditi prilikom izbora kandidata koji će na najbolji način predstavljati građane i raditi za njihove interese, kako bi došlo do suštinskih promjena u RS-u.

S ciljem provođenja smjernica i dokumenta koji će se usaglasiti na jednom od narednih sastanaka, formirat će se dva tima, tim za koordinaciju aktivnosti kao i tim za rad sa dijasporom, poručili su organizatori sastanka.

Naglašeno je i to da su svi prisutni izrazili spremnost za dalje razgovore. Sljedeći sastanak će se održati krajem augusta u Doboju, u organizaciji Nezavisne liste Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije