Određen pritvor Zoranu Lončaru

S. H.
Određen pritvor Zoranu Lončaru
Radiosarajevo.ba / Pretresi u ulici Envera Šehovića
Zoranu Lončaru koji se dovodi u vezu s organiziranom grupom koja je nezakonito knjižila i prodavala nekretnine na području Kantona Sarajevo određen je jednomjesečni pritvor.

Kantonalni sud u Sarajevu je odredio jednomjesečni pritvor Lončaru uhapšenom u akciji Pravda, a koji se sam predao Federalnoj upravi policiji, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je određivanja pritvora Lončaru zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza, te opasnosti ponavljanja krivičnog djela, ali i opasnosti da bi boravkom osumnjičenog na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

FUP-u se Lončar predao u pratnji advokata.

Podsjećamo, ova akcija, kodnog naziva Pravda, provodi se još od petka prošle sedmice, a od tada su pripadnici FUP-a, MUP-a RS-a i hrvatskog USKOK-a izvršili brojne pretrese na području BiH i Hrvatske, te prije Lončara uhapsili čak 18 osoba koje se sumnjiče da su organizirali grupu za kriminalne radnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije