Novak Džinović će biti izručen BiH: Prije 11 godina ubio i zapalio ženu

Radiosarajevo.ba
Novak Džinović će biti izručen BiH: Prije 11 godina ubio i zapalio ženu
Nakon 11 godina čekanja, Novak Džinović iz Šapca napokon će biti priveden pred lice pravde u Bosni i Hercegovini, zbog ubistva banjalučanke Majde Juzbašić.

Ovo za Radiosarajevo.ba potvrdila Marina Bakić, glasnogovornica Ministarstva za pravdu BiH, iz kojeg su kazali kako je Crna Gora odobrila izručenje Džinovića, a na osnovu potjernice Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske.

Podsjetili su i na detalje potjernice u kojoj stoji da je Džinović 27. juna 2006. godine u Banjoj Luci nožem najmanje 16 puta izbo Juzbašićevu po cijelom tijelu, a zatim zapalio njen stan kako bi prikrio zločin.

Tek nakon gašenja požara vatrogasci su na krevetu otkrili tijelo, koje je djelimično bilo ugljenisano. Odmah je bilo jasno da je Juzbašićeva ubijena, jer je ubica u tijelu ostavio nož.

Poslije zločina, ubica je pobjegao i iako je ubrzo identificiran, istog dana je napustio BiH. U bjekstvu je bio skoro punih 11 godina.

U Upravi policije Crne Gore navode da je bjegunac uhapšen u Podgorici 17. januara, nakon čega je predat u nadležnost Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio jednomjesečni pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije