Bosanac krao po Belgiji, uhapšen u rutinskoj kontroli na autoputu u Bavarskoj

Radiosarajevo.ba
Bosanac krao po Belgiji, uhapšen u rutinskoj kontroli na autoputu u Bavarskoj
/ Foto: Polizei
Patrola njemačke policije na odmorištu Holzkirchen obavljala je rutinsku kontrolu vozila i zaustavila Range Rover Evoque kojim je upravljao 47-godišnji državljanin BiH.

Letimičan pogled u unutrašnjost vozila otkrio je nakit, satove, mobilne telefone i mnogo dragocjenih predmeta, piše Münchner Merkur.

Bosanac se pravdao da je predmete kupio u Belgiji, ali nije imao nikakav dokaz kojim bi to potvrdio.

To je natjeralo policajce na detaljniji pregled unutrašnjosti vozila. U jednom ruksaku našli su skupocjene satove i nakit, dok je prtljažnik skrivao vrijednu fotografsku opremu.

Na skrivenim mjestima u Range Rover Evoqueu otkriveni su i prijenosni računari, još mobitela i satova, čak i televizori... ukupno 63 predmeta za koje nije bilo dokaza o kupovini.

Provjerom vozača i kontaktom s drugim policijskim agencijama došli su do zaključka da su svi predmeti ukradeni u nizu pljački, izvršenih u posljednjih mjeseca dana u belgijskoj provinciji Flamanski Brabant.

Po zahtjevu kancelarije javnog tužioca iz Münchena sudija je izdao nalog za hapšenje 47-godišnjeg državljanina BiH. Trenutno je u zatvoru i čeka izručenje organima belgijskog pravosuđa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije