Nakon 11 godina uhapšen ubica Majde Juzbašić

Radiosarajevo.ba
Nakon 11 godina uhapšen ubica Majde Juzbašić
Srpski državljanin Novak Džinović (41) uhapšen je u Crnoj Gori zbog sumnje da je prije skoro 11 godina ubio Majdu Juzbašić u njenom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo.

Džinović je Juzbašićevu kuhinjskim nožem izbo po cijelom tijelu čak 16 puta, a zatim njeno tijelo ostavio na krevetu i zapalio stan. Tek poslije gašenja požara, policajci su na krevetu pronašli Majdino beživotno tijelo, piše Blic.

Tijelo je bilo djelimično ugljenisano, tačnije noge su bile izgorjele. Komšije su u to vrijeme često pozivale policiju, jer su se u njenom stanu ponekad znale organizirati i orgije.

Poslije ubistva policija je samo tvrdila da se sumnja da je ubica muškarac zbog načina na koji su nanesene povrede, ali niko do sada nije spomenuo ime Džinovića.

Novaku Džinoviću je određen ekstradicijski pritvor u Višem sudu u Podgorici, a u idućem periodu bi će donesena odluka o njegovoj ekstradiciji.

Majda Juzbašić bila je jedna od najboljih učenica banjalučke Gimnazije, a zatim i jedna od boljih studentica Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci.

Radila je u gradskoj biblioteci u Banjoj Luci, a zatim se udala za banjalučkog taksistu koji ju je uvukao u „pakao droge“.

Nakon toga njen život kreće u drugom smjeru s brojnim problemima. Pričalo se i da je ubila majku, ali je policija taj slučaj zavela kao samoubistvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije