Odlukom CIK-a: 19. februara u Stocu će biti održani ponovljeni izbori

Radiosarajevo.ba
Odlukom CIK-a: 19. februara u Stocu će biti održani ponovljeni izbori
Centralna izborna komisija BiH održala je u Sarajevu vanrednu sjednicu, sa jednom tačkom dnevnom reda, kako bi odlučili kada će se održati ponovljeni lokalni izbori u Stocu.

Nakon što je, pored Mostara, Stolac postao jedini grad u kojem lokalni izbori nisu održani, prema odluci CIK-a BiH, 19. februara stanovnici ovog grada moći će ispuniti svoju građansku dužnost. Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je Maksida Pirić, glasnogovornica CIK-a BiH.

Ova odluka došla je nakon što je CIK u subotu od Apelacionog ureda Suda BiH dobio rješenja kojima su odbijene žalbe na poništenje izbora u Stocu, što je stvorilo uvjete da se raspišu ponovljeni izbori u ovom bh. gradu.

Podsjećamo, izbori u Stocu prekinuti su prije četiri mjeseca, nakon incidenata na pojedinim biračkim mjestima u koje su bili uključeni kandidati sa kandidatske liste za načelnika ove općine, te kandidati sa liste za Općinsko vijeće. Zbog toga su sa navedenih listi uklonjeni kandidat za načelnika Salmir Kaplan, te kandidati za OV Stolac Demir Mahmutćehajić, Ahmet Ljubović i Božo Raguž.

Smijenjena je i velika većina izborne administracije u ovoj općini, a čini se da će novi izborni proces napokon donijeti pravdu stanovnicima ovog bh. grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije